Voima ja nopeusvoima testit

Urheilijan ja kuntoilijan voima-nopeusominaisuuksia mitataan sekä ala- että ylävartalosta ns. laboratorio- ja kenttätesteillä. Laboratoriotestit käsittävät nopeusvoimatestejä, joiden toteuttamiseen tarvitaan erityistä kiihtyvyys-anturi laitteistoa.

Jalkojen ojentajalihasten räjähtävää voimantuottokykyä testataan kiihtyvyys-anturien avulla tehtävillä vertikaalihypyillä kuten staattinen hyppy ja kevennyshyppy, joiden prosentuaalinen ero kuvastaa urheilijan jalkojen ojentajalihasten elastisuusominaisuuksia. Pudotushyppyjen ja päkiähyppelyn kautta päästään käsiksi pohkeiden reaktiiviseen voimantuottoon ja voimantuottonopeuteen.

Voima/nopeus ominaisuutta voidaan testata ala-/ylävartalon osalta ilman lisäkuormaa tai lisäkuormalla. Liikenopeuden ja tehon mittaaminen on mahdollista myös levytankoliikkeissä langattomalla mittauslaitteella.

Samalla tekniikalla testaaminen onnistuu myös kenttäolosuhteissa.

Analyysi

Pystymme näyttämään testattavalle henkilölle tarkasti yksittäisen liikkeen sekä liikesarjojen maksimi tehot, kiihtyvyydet ja nopeudet. Näiden tietojen pohjalta voimme määrittä yksilöllisesti tehokkaimat ja sopivimmat harjoitus painot ja sarjat. 

 

Kiihtyvyysanturin avulla pystymme näyttämään yksittäiden liikkeiden ja liikesarjojen tehot (W), väännöt (N) ja kiihtyvyydet (G-voima).